19/8 Täljnätverkets höststart

Dags att tälja! Välkommen till en ny termin som fokuserar på tillverkning av skydd till verktyg men även en massa annat.

Nu på söndag, 19 augusti träffas vi 10.30-15.30. Den här gången hemma hos Mike Baker i Ås. Täng Sjöväg 79. Ring hemslöjdskonsulenten om du inte hittar, 070-664 67 37. Vill du åka med mig i minibussen? Säg till när du anmäler dig. Jag åker från konsulentkontoret, ingången på baksidan av OSD, (svarta hörnet mot travet), Krondikesvägen 93, Östersund, kl 10.00. Jag har 7-8 platser.

Vi startar med att tillverka ett enkelt skydd för din kniv.

Se här: http://www.365slojd.se/projects/255-gor-ett-naverskydd

  • Ta med näver om du har. För att lära sig tekniken går det lika bra med en urdiskad mjölk-/filförpackning. 
  • Sax eller kniv att göra remsor med.
  • Garn, papperssnöre, ståltråd eller något annat snyggt som kan fungera att binda ihop skyddet med.

Jag tar med lite material ifall du inte har hemma.

Vid regn går vi under tak. Kan vara bra att ha med lite varmare kläder då.

Ta med lunch (finns ingen möjlighet att värma)

_______________

Välkommen till Hemslöjdskonsulenternas Täljnätverk. Här delar vi med oss av tips och trix till varandra och tar med eget arbete att ha för händerna. Täljnätverket samlar de som ”håller på” och som gärna vill tälja mera.  Du behöver ämnen och verktyg till det du vill tälja. Ofta finns även verktyg att låna. Huggkubbe, täljhäst och plåster finns på plats. Deltagandet är utan kostnad.

Höstens Täljnätverksträffar blir 23 september,  20-21 oktober (Härjedalen) och 18 november. Håll utkik på www.hemslojdenjh.se för  mer information.

/Susann Myrenhammar, Hemslöjdskonsulent

Anmäl dig före arrangemanget till susann.myrenhammar@regionjh.se. Ändringar i programmet meddelas på www.hemslojdenjh.se och via mail till de som är anmälda. Detta är ett arrangemang från Hemslöjdskonsulenterna i Region Jämtland Härjedalen. De lokaler vi håller arrangemang i är tillgänglighetsanpassade för rullstolsburna. Har du behov av andra hjälpmedel (tex hörslinga och synhjälpmedel) bör du kontakta Hemslöjdskonsulenterna i förväg.