5/9 Hantverksmarknad Inställd

Tyvärr känner vi oss tvingade att flytta slöjdfestivalens Hantverksmarknad under pågående Coronapandemi.
Välkommen 12-13 juni, 2021.

Täljhyss heter Slöjdfestivalen som vi för första året arrangerar på Trätojordsbacken, Hammarstrand, 5-6 september 2020

Hantverksmarknad på Trätojordsbacken  
Lördagen den 5 september ordnar vi dessutom Hantverksmarknad på festivalen. Här bjuder vi in hantverkare som stolt vill erbjuda sitt egentillverkade hantverk. Du är välkommen med mat, hemslöjd, hantverk, godis, kläder, konsthantverk, verktyg, material och annat som tillverkats med kärlek. 

Ingen avgift för marknadsplats 
Vi tar inget betalt för marknadsplatsen, inte heller någon procent på försäljningen. Vi vill gärna att du deltar och förgyller vår festival med ditt hantverk. 

Du behöver själv ta med bord, stolar och eventuellt tak. El finns men du får ta med egen sladd. Gå gärna ihop men någon annan hantverkare och kom och ha trevlig tillsammans på marknaden. Då Trätojordsbacken håller på att renovera, just under Hysshelgen, kan det vara så att vi inte har tillgång till vatten. 

Öppettider 
Hantverksmarknaden är öppen från 12.00-17.00.  
Du är välkommen att börja sätta upp ditt marknadsstånd från morgonen.  
Vi ser gärna att du håller ut och stannar kvar till 17.00 när marknaden stänger. 
Om du vill får du gärna stanna kvar med alla täljare och grilla till middagen. Medtag egen mat. Vi bjuder på efterrätt, kanske en och annan allsång och garanterat lite täljning runt elden. 

Lunchmöjligheter 
Någon form av förtäring kommer att finnas till försäljning under marknaden. Det hindrar dock inte att du också säljer fika eller mat i ditt marknadsstånd. 

Hyssbytesmarknad 
Vi kommer också ha en Hyssbytesmarknad av slöjd och hantverk, material och verktyg. Har du en halvfärdig stickning, en extra morakniv eller en hel hög med pärlor som bara ligger har du en möjlighet att byta dessa mot något annat intressant. Tag gärna med dig något du vill byta bort och välj något nytt spännande projekt. Hyssbytarmarknaden är gratis.  

Coronasmitta 
På grund av läget med Coronasmitta vill vi att varje marknadsstånd har med sig möjlighet till att tvätta händerna eller handsprit för både besökarna och egen del. Vi kommer att uppmana besökarna att alltid hålla avstånd och vara noga med handhygienen. 

Vi följer utvecklingen (eller avvecklingen, hoppas vi) av Coronasituationen hos Folkhälsoinstitutet och kommer att hålla koll på antalet besökare så vi inte blir för många som trängs under dagen. 

Du är välkommen förutsatt att du inte tillhör riskgrupper kopplade till Covid -19 eller har symtom på luftvägsinfektion/förkylning mm (även milda). Läs aktuell information och håll dig uppdaterad på https://www.folkhalsomyndigheten.se/covid-19 

Den 16 augusti kommer vi att ta ett beslut om hur vi anpassar marknaden efter Coronaläget. Eventuella ombeslut meddelas på www.hemslojdenjh.se 

Frågor och anmälan 
Anmälan och frågor ställs till Studieförbundet Vuxenskolan.
Anette Lindén anette.linden@sv.se 0693-43 53 57 
Du kan också anmäla digitalt på sv.se/jamtland Sök efter Anmälan till Täljhyss Hantverksmarknad.

Arrangör 

Täljhyss är ett samarrangemang mellan Studieförbundet Vuxenskolan, Hammarstrand och Hemslöjdskonsulenterna, Region Jämtland Härjedalen.