Region Jämtland Härjedalen
Publicerad 29 januari 2021

Kors och tvers i broderi

Genom historiken, teknikerna och ditt egna formspråk

Hej! Nu äntligen kommer inbjudan till vårens online kurs i broderi.

Varje gång blir det ett nytt broderi, trevliga samtal, en liten “föreläsning” och en massa frågor och diskussioner hoppas jag. Vi tar en kaffepaus någonstans mitt i där man kan sitta kvar och prata eller gå iväg och fixa något eller bara pausa. För att delta behöver ni en dator eller iPad med kamera och mic, det brukar funka bra. Ni får en länk till mötet som ni bara klickar in er på.
Varje tillfälle är mellan 14.00-16.30

Kursens innehåll:

21/2 Yllebroderi. Här får ni varsin materialförpackning av en brudkudde. Om ni har broderat många kan ni välja vilken ni vill brodera annars väljer jag. Materialet kommer som ett paket veckan innan vår träff och vi öppnar paketen tillsammans.
14/3 Jämtlandssöm. Ni får ett paket med broderi och vi. Öppnar tillsammans. Det blir traditionell Jämtlandssöm men på ett nytt föremål, alltså inte ett långörngott som är de flesta originalföremål. Vi pratar om materialval, teknikerna och Den här gången kommer jag att berätta historiken kring Jämtlandssömmen och vi pratar om begreppet landskapssömmar, vad är det? Jag visar bilder på exempel som vi kan prata kring.
18/4 Sömat&fest –en ny kollektion broderier som tagit avstamp ur länets broderier. Här får ni en broderiförpackning som hämtat inspiration från Ringvattnetbonaden. Vi går igenom olika monteringar, vad olika material kräver, uttryck på monteringar m.m.
9/5 Brodera på stickat Vi utgår en del från de nya lappa och laga häftena som hemslöjdens förlag gett ut.
30/5 Eget arbete. Här kommer ni att få välja favoritmaterial till ett broderi som ni vill göra men ni kommer också att få en förutbestämd formgivningsuppgift.

Anmälan till ingela.fredell@regionjh.se senast 11 februari
Kursavgift inkl. material till broderi 1500 kr
Hoppas ni tycker detta verkar spännande, vi ses!