Region Jämtland Härjedalen
Lin

1 kvm Lin fortsätter 2022

Alla kan odla lin! Allt du behöver är frö och en kvadratmeter. I år odlar, rötar och bereder vi linet. Vill du vara med?

Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På länken ovan kan du gå med i projektet 1kvm Lin!

Vi fortsätter även i år med linprojektet för intresset att odla och bereda sitt lin var stort i regionen. Även i år kan man få linfrö skickat till sig till 1kvm linodling. Men vi kommer i år också att göra de moment vi inte hann med förra året, rötning, beredning, spinning och sen, ja vad vill ni göra av ert lin?

Vi uppmanar hembygdsföreningar, förskoleklasser, textillärare och odlare att vara med och odla lin och lära mer om textila växtfibrer.

Här kan du se stt exempel på 1kvm lin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan ni hitta information från Hemslöjden, linbrev, filmer och tips. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du odla med oss?
Du får mer information om lämplig såtid när du anmäler dig.
Det kommer ut ytterligare information och anmälningsblankett innan anmälningstiden startar den 1 mars. SNär du anmält dig så får du hem ett brev med fröer och en enkel odlingsinstruktion. 15 april är sista dagen att anmäla sig så att vi hinner skicka fröerna och att du hinner så i tid.

Under odlingssäsongen får du e-post med odlingstips, kulturhistoriska kuriosa och tips på besöksmål och aktiviteter med linanknytning. Till hösten blir det tillfällen för att bereda sitt lin. Alltså att förvandla linhö till fiber. Då kommer vi samlas på olika platser i regionen för att bråka, skäkta och häckla.