Region Jämtland Härjedalen

Prov

Färglära för stickare med Johanne Ländin

8-9 oktober OBS! Kursen är fullbokad

Att välja färger är svårt – men spännande! Ibland blir det oväntat bra, ibland inte… Särskilt intressant är användandet av färger i mönster från Shetlandsöarna, så vi kommer att fördjupa oss i Fair Isle-stickningens färgmagi.

Johanne Ländin håller en föreläsning i förenklad färglära, med tyngdpunkt på hur man ska tänka när man kombinerar två eller flera färger i flerfärgsstickning.

Du kommer att få sticka provlappar med restgarner du haft med och prova så många färgkombinationer du hinner sticka under helgen. Det kommer också att finnas smånystan av ullgarn i glada färger att komplettera med.
Sedan diskuterar vi diskuterar gemensamt hur resultaten blev och vad vi har lärt oss.

Det ingår också ett föredrag om färgernas historia och det kommer att finnas stickade plagg att titta på som är exempel på både lyckade – och misslyckade färgkombinationer! Vi avslutar med att kolla in nutida stickdesigner som är skickliga att kombinera färger på olika sätt för att få mer inspiration.
För den som vill finns även möjlighet att prova att sticka runt, lägg upp klippmaskor (så kallad steek) och sedan virka och klippa i stickningen.

Johanne delar också med sig av sina bästa tips och trix för hur man lyckas med flerfärgsstickning.
Förkunskaper: Detta är ingen nybörjarkurs utan du måste kunna sticka med två färger.
Ullforum, Tängvägen 33, Ås tid meddelas efter att du anmält dig, men avsätt hela lördagen och söndagen.

Kostnad: 1 250 kronor 12 platser

Kursen är nu fullbokad!