Region Jämtland Härjedalen

Täljnätverket slipar knivar

20 nov. Kom och tälj med oss! Lär dig slipa och bryna din kniv.

Kom och kolla in de senaste verktygen för täljning och böckerna som kommit ut sen vi sågs sen sist. På träffen i november visar John Andersson hur du slipar ditt eggverktyg. Vi sätter upp flera Tormekslipstenar så ta med dig något att öva på.
Kniv, skölp, bandkniv och ta gärna med ditt bryne.
Ta också gärna med något att tälja på mellan övningarna med dina verktyg.

Arrangemanget är kostnadsfritt.
Kl 10.30 - 15.30. Ta med egen lunch. Micro finns.
Du behöver inte anmäla dig men kolla gärna in Täljnätverket hos Hemslöjdskonsulenterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Facebook.
Nästa täljträff blir i januari 2023. Återkommer om datum.

Vi håller till uppe hos Hemslöjdskonsulenterna, Folkets Hus, Krondikesvägen 93, våning 4. (ingång mot travet) Ring Susann om du är vilse eller inte kommer in genom ytterdörren. 070 - 664 67 37. Frågor skickas till susann.myrenhammar (@) regionjh.se

Täljnätverket är en samling av nyfikna som vill lära sig mer om täljning, trä och skogen. Vi delar med oss av erfarenheter och kunskaper till varandra. Alla som deltar har med sig eget material och verktyg och något slöjdalster som det ska bli roligt att få jobba vidare på. (om inget annat ges)

Vill du ha utskick när det är något på gång ska du registrera dig för våra Nyhetsbrev. Klicka här för att registrera dig för Nyhetsbrev. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De lokaler vi håller arrangemang i är tillgänglighetsanpassade för rullstolsburna. Har du behov av andra hjälpmedel (tex hörslinga och synhjälpmedel) bör du kontakta Hemslöjdskonsulenterna i förväg.

Täljnätverket är en sammanhållen grupp som leds av Hemslöjdskonsulenterna i Region Jämtland Härjedalen.