Region Jämtland Härjedalen
Publicerad 3 februari 2023

10-12 MARS, BRODERIKURS FÖR FLYHÄNTA MED ANNA WENGDIN

Kom och brodera på ylle under kunnig ledning. Lär dig designa, komponera och färgsätta dina egna mönster utifrån Härjedalens och Jämtlands rika broderitraditioner. Låt dig inspirereras av Anna Wengdins skickliga hand.

"Jag broderar på ylle, stort som smått. Små smycken till stora kuddar. Jag broderar ofta färgstarkt och frodigt med inspiration och fria tolkningar från Folkkonsten (Allmogeslöjd 1700-1800-tal) Med tiden har jag skapat ett eget formspråk, ett formspråk som utvecklas och förändras. Mönstren får gärna vara lite skeva och vinda men ändå välgjorda. Det ska vara kul att brodera och jag gör så gott jag kan hela tiden." Anna Wengdin

Anna är inspirerad av Jämtland Härjedalens fantastiska samling av Brudkuddar från 1700 - 1800 talet och kursen kommer att utgå ifrån dem under våra broderidagar tillsammans.
Vi tittar på hur de ser ut – ser vad som är typiskt för dem i uppbyggnad, färger o mönster. Låter oss inspireras och tolkar dessa brudkuddar till att göra egna personliga broderier till tex. kuddar.
Vi går igenom tekniker och material som lämpar sig för broderi på ylle. Du får lära dig mönsteröverföring från skiss o idé till tyg, att sedan brodera på.
Vi arbetar individuellt fram en bra komposition, färgval och stil, till en egen kudde.
Du kanske har broderat en del tidigare, men vill komma vidare med egen formgivning. Vi anpassar så att det känns bra för var och en.

Vill du se mer av vad Anna gör kan du kolla hennes Instagram @annawengdin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under kursen kommer även Hemslöjdskonsulent Britt-Inger Roos att berätta mer om Jämtland och Härjedalens brudkuddar.
Vi får även en visning av Fjällmuseets broderier i den fasta utsällningen av intendent Ola Hanneryd.

Datum: 10-12 mars OBS! Fredag- Söndag.
Tid: Fredag och Lördag 09.00-17.00. Söndag, kl. 9.00-13.00.
Kursen har 12 platser.
Plats: Härjedalens Fjällmuseum, Funäsdalen.
Kursavgift: 2950 kr. Faktura skickas efter kursen.
Om du är medlem i Jämtland Härjedalens Hemslöjdsförbund, JHHF eller i någon av länets SHR anslutna föreningar betalar du bara 2550 kr i kursavgift. Läs mer om medlemskap här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Boende: Det finns reserverade hotellrum (enkel- och dubbelrum) på Hotell Funäsdalen (från torsdag kväll) som du bokar genom oss i anmälan.
Hotellplatserna hålls till den onsdagen den 22 februari, där efter får du boka eget boende.
Frågor: Hemslöjskonsulent Britt-Inger Roos 076-145 48 30.


Anmäl dig här, genom att klicka på länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Eller genom att scanna denna QR kod.