Region Jämtland Härjedalen

Nätverk

Några gånger varje termin träffas vi som har intresse för en speciell teknik eller är en specifik målgrupp. Nedanstående nätverk är för närvarande igång i regionen.

Vill du ha mer information från respektive nätverk bör du prenumerera på hemslöjdskonsulenternas Nyhetsbrev. Kryssa för vilka nätverk som är intressanta för dig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

jamtform.se

Jamtform.se Länk till annan webbplats. är en webbguide till kreativa och kulturella näringar/företag inom hemslöjd, form och konsthantverk i Jämtlands län. Målet är att samla lokalproducerande företagare under en gemensam guide för att nå ut till besökare, kunder och mässarrangörer. Lokalt producerade produkter, unika eller i små serier. Allt från kåsor till fioler, handtryckta tyger och konstglas. Uppdrag inom pedagogisk verksamhet som kurser, ut­ställ­nings­bygge, inredning och offentlig utsmyckning utförs av somliga företagare. Webbguiden är ett led i arbetet med kreativa näringar och administreras av Läns­hem­slöjds­konsulenterna i Jämtland Härjedalen.

Är du som företagare inom hemslöjd, form och konsthantverk intresserad av att finnas med i webbguiden? Hör av dig till Ingela Fredell.

Zpinnerz

Zpinnerz är ett nätverk för spinnintresserade i Jämtland och Härjedalen. Vi träffas regelbundet och varje träff har ett speciellt tema. I Zpinnerz vill vi förkovra oss i allt som har med spinning att göra och nätverka med lokala ullproducenter.

Intresserad av att vara med? Kontakta Ingela Fredell.
Följ Zpinnerz på Facebook. Länk till annan webbplats.

Täljnätverket

Är du intresserad av att arbeta i trä, täjla i färskt material eller saknar du bara att få samtala om bra och användbara verktyg? Täljnätverket träffas några gånger per termin för att lära oss mer, utbyta erfarenheter och för att jobba praktiskt. Du tar med egna verktyg och ämnen att jobba med under träffarna. Du kan också titta i KALENDARIET för nästa sammankomst.

Följ Täljnätverket på Facebook. Länk till annan webbplats.

Smidesnätverket

Nätverket för smide samlar dig som smider, dig som vill lära dig mer och dig som bara är nyfiken. Vi träffas några gånger per termin för att hålla kontakten och för att höra om nyheter. Emellanåt gör vi besök för att titta på intressanta smidesrelaterade föremål. Ibland träffas vi hemma hos någon av smederna och ibland uppe hos Hemslöjdskonsulenterna för att lägga upp planer. Det händer också att vi träffas för att smida tillsammans.

Följ Smidesnätverket på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Teckna dig gärna för vårt Nyhetsbrev. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du intresserad av våra nätverk?
Hör av dig till Hårdslöjdskonsulent Susann Myrenhammar.

Senast uppdaterad: 2021-01-29